Γιατί κερί σόγιας - Lovepotion

Γιατί κερί σόγιας

Γιατί Κερί Σόγιας;

Τι είναι τα κεριά σόγιας;
 
Το κερί σόγιας είναι ένα 100% φυσικό κερί και αποτελεί μία φυσική εναλλακτική λύση η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Το κερί σόγιας παράγεται από το λάδι του καρπού της σόγιας (σογιέλαιο). Πιο συγκεκριμένα αφού γίνει η συγκομιδή των φασολιών σόγιας, καθαρίζονται, ραγίζονται, ξεφλουδίζονται και μετατρέπονται σε νιφάδες. Το λάδι σόγιας εξάγεται από τις νιφάδες και οι υπόλοιπες νιφάδες χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές.
 
Τα κεριά παραφίνης που αποτελούν τα πιο δημοφιλή κεριά λόγω του χαμηλού τους κόστους παράγονται με διαφορετικό τρόπο. Το κερί παραφίνης είναι το προϊόν της διαδικασίας εξαγωγής ελαίου από πετρέλαιο, άνθρακα ή σχιστόλιθο. Όταν αφαιρεθεί η κηρώδης ουσία από το πετρέλαιο αυτό που μας μένει είναι το κερί παραφίνης.
 
Γιατί να επιλέξεις κεριά σόγιας;
 
Τα κεριά σόγιας είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και είναι μία πολύ καλή “πράσινη” εναλλακτική επιλογή, με δεδομένο ότι στην εποχή μας όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποκτούν οικολογική συνείδηση και αναζητούν πιο φυσικά προϊόντα.
Τα κεριά σόγιας είναι φτιαγμένα από φιλικές για το περιβάλλον ανανεώσιμες πρώτες ύλες, ενώ τα κλασσικά κεριά παραφίνης είναι φτιαγμένα από πετρέλαιο το οποίο δεν ανανεώνεται. Τα κεριά φτιαγμένα από σόγια δεν έχουν μόνο “πράσινα πλεονεκτήματα”, αλλά καίνε πιο αργά σε σχέση με τα κεριά παραφίνης, άρα έτσι έχουμε ένα κερί που διατηρείται για περισσότερο καιρό.
Ενώ όλα τα κεριά εκπέμπουν κάποια ποσότητα αιθάλης κατά την καύση τους, τα κεριά σόγιας  εκπέμπουν πολύ μικρότερη ποσότητα. Ένας άλλος λόγος για να επιλέξεις ένα κερί σόγιας είναι ότι η σόγια είναι εξαιρετικός φορέας αρώματος που δεν απαιτεί  χημικούς ενισχυτές. Το άρωμα τους  προέρχεται από αιθέρια έλαια με αποτέλεσμα ένα αρωματικά ισορροπημένο κερί με άρωμα που διαχέεται ομοιόμορφα στον χώρο και διαρκεί περισσότερο.
Το κερί σόγιας καθαρίζεται σχεδόν από οποιαδήποτε επιφάνεια με ζεστό νερό και σαπούνι άρα είναι πιο εύκολο στη χρήση του.
 
Έτσι λοιπόν τα κεριά σόγιας είναι μια πιο ασφαλής επιλογή, σε αντίθεση με την παραφίνη, η οποία μπορεί να είναι πιο οικονομική λύση αλλά παράγεται από παράγωγα πετρελαίου που δεν είναι ανανεώσιμος πόρος και με την καύση της απελευθερώνονται τοξικές ουσίες.
 
Τα κεριά σόγιας είναι vegan!
 
Εάν απέχετε από τη χρήση ζωικών προϊόντων, τότε μπορεί να απογοητευτείτε από την προσπάθεια αναζήτησης κεριών. Σχεδόν όλοι οι τύποι κεριών χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα. Το κερί μέλισσας προέρχεται από τις κυψέλες των μελισσών, το στέαρ από το λίπος ζώων ενώ μερικά κεριά προέρχονται από δελφίνια ή φάλαινες. Μην ανησυχείς τα κεριά σόγιας είναι 100% vegan και δεν απαιτούν ζωικά προϊόντα κατά την παραγωγή ή τη χρήση τους!
 
Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ να τηρούμε τους κανονισμούς ασφαλείας των κεριών.
 
Κρατήστε το κερί μακριά από παιδιά, από κατοικίδια και από ρεύματα αέρα.
Τα κεριά πρέπει να καίγονται σε επιφάνειες που είναι ανθεκτικές στις θερμοκρασίες.
Πριν το ανάψετε βεβαιωθείτε ότι το φυτίλι δεν ξεπερνάει το μισό εκατοστό.
Μην αφήνετε αναμμένο το κερί σε περίπτωση που καπνίζει ή αν η φλόγα είναι μεγάλη.
Μην αφήνετε εύφλεκτα υλικά κοντά στο αναμμένο κερί.
Μην αφήνετε αναμμένο κερί αν δεν το παρακολουθείτε.

Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας.
Σας ευχαριστούμε!
Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.